Galerija Filološkog fakulteta » 24. 10. 2017. | Poseta predsednika Velike narodne skupštine Turske

Tokom zvanične posete Narodnoj skupštini Republike Srbije predsednik Velike narodne skupštine Turske, Nјegova ekselencija gospodin Ismail Kahraman u pratnji šest poslanika Skupštine i ambasadora Republike Turske Nјegove ekselencije Tanžu Bilgića boravio je 24. oktobra 2017. godine na Filološkom fakultetu. U razgovoru sa članovima dekanskog kolegijuma, upravnikom Katedre za orijentalistiku i nastavnicima i saradnicima sa turkologije, gospodin Ismail Kahraman interesovao se za istorijat Filološkog fakulteta, kao i za rad Grupe za turski jezik, književnost i kulturu, sa čijim studentima se susreo istog dana.
Nјegova ekselencija gospodin Ismail Kahraman poklonio je Fakultetu 4 knjige: „Te noći u herojskoj skupštini“, „Sultan Abdulhamid han“, „Sultan Abdulhamid i njegovo doba“ i „Boje i remek-dela Turske”.
U ime Fakulteta, prodekanica prof. dr Ljilјana Bajić predsedniku Republike Turske poklonila je 3 knjige nastavnika turkologije Mirjane Teodosijević, Ksenije Ajkut i Mirjane Marinković i knjigu Nasleđe na srpskom i turskom jeziku.
Posle zvaničnih razgovora, gospodin Ismail Kahraman, poslanici i ambasador Republike Turske razgovarali su se studentima turkologije. Među uglednim poslanicima bio je i Mustafa Isen, poslanik Partije pravde i razvoja, koji je od 1981. do 1983. godine bio lektor za turski jezik na Katedri za orijentalistiku.